четвъртък, 28 юни 2007 г.

ЩО Е ТО ТУЙ COPYWRITER?...

ЩО Е ТО ТУЙ COPYWRITER

Текстовото оформление на уеб сайта се превръща в проблем № 1 за всеки един български Интернет бизнесмен. Факт е, че 98 % от българските сайтове изобщо не функционират и не носят никакви печалби. Главната причина за това е калпавото, недодялано текстово оформление на сайтовете.

Copywriters наричат по света онези, които съставят комерсиални текстове. Тези текстове преследват една единствена цел: да продават стоки и услуги.

Професията на копирайтера е една рядка и много, много добре платена професия. Винаги ще има нужда от такива хора, независимо от това дали икономиката е в рецесия или в разцвет. Защото фирмите непрекъснато трябва да отправят послания към своите настоящи и потенциални клиенти. Поради това търсенето на copywriters е много голямо. Точно това голямо търсене обяснява и факта защо тези хора са така добре платени. В САЩ някои от тях получават до 250 000 долара за един единствен комерсиален текст!

Ето само няколко основни правила за съставянето на печеливш комерсиален текст:

Една от най- големите трудности е тая: пишещият трябва да се постави на мястото на клиента и да пише за него, а не за себе си. Това може да стане едва тогава, когато съставителят на рекламни текстове опознае много добре таргет групата, за която пише. Така вероятността да убеди с текста си аудиторията нараства неимоверно.

Друго важно изискване: съставителят на комерсиални текстове трябва да изброи и подчертае преимуществата и ползите от дадена стока или услуга, а не да изброява качествата и, които и бездруго са очевидни…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.Pisaneto.com







Няма коментари: